Top

Onderzoek & FAQ

MagGrow onderscheidt zich op het gebied van onderzoek door de samenwerking met leidende universiteiten en onderzoeksinstellingen (o.a. WUR). Die hebben in binnen- en buitenland al veel onderzoek gedaan naar de werking van MagGrow in verschillende soorten teelt zoals aardbeien, aardappelen, bloemen en tarwe. Ook zijn een aantal demonstratie tests gedaan bij telers zelf. Ook op dit moment wordt in Nederland onderzoek gedaan op (proef)boerderijen, mede begeleid door Delphy.

Meer weten? Mail naar:  Irene.eijs@maggrow.com


Case studies Nederland

Drift reductie MagGrow (WUR)

TCT+NL+landing+page.jpg

Drift reductie MagGrow (WUR)

Phytophora bestrijding aardappelen (WUR)

PB+NL+landing+page.jpg

Phytophora bestrijding aardappelen (WUR)

PG+NL+Landing+page.jpg

Wintertarwe case (Zwaagdijk)

Potato+Banner.jpg

Pootaardappel case (Schuiling)


Veelgestelde Vragen:

 • Hoe werkt Maggrow?

Hoe werkt MagGrow?

 • Is MagGrow ook een erkende driftreducerende techniek?

Ja, MagGrow is een erkende driftreducerenede techniek die op de DRT lijst staat van de TCT. Dat betekent in de praktijk dat je driftreductie een categorie hoger uitvalt dan op de doppen staat aangegeven en ook dat drukregistratie in de meeste gevallen niet verplicht is. 

 • Waarom is MagGrow uniek?

Het is de enige techniek die niet alleen driftreducerend werkt, maar ook de bedekking optimaliseert, waardoor er efficiënter gespoten kan worden en de effectiviteit van het gewasbeschermingsmiddel met 20%-40% verhoogt kan worden. Dit is goed voor de omgeving en de portemonnee van de gebruiker.

 • Werkt MagGrow op alle gewassen?

Ja, in principe wel. Vooralsnog levert MagGrow in Nederland alleen producten voor de akkerbouw en bollenteelt. Met de volgende gewassen heeft MagGrow ervaring mee in NL: Aardappelen (zaai) uien, wortels/winterpeen, vlas, witlof, tarwe, erwten, bieten, aardbijen, koolzaad, lelies, gladiolen, tulpen, snijbloemen, hyacint

 

 • Kan MagGrow ook schade aan mijn gewassen veroorzaken?

Nee, de veranderde eigenschappen van de druppels zijn op geen enkele manier schadelijk voor planten. De reguliere spuitdophouders kunnen gewoon gebruikt worden met MagGrow zodat voor behandelingen waarbij juist run-off gewenst is (bv bij onkruidbestrijding met een contactmiddel in uienvelden) met grote druppels gewerkt kan worden

 • Kan ik mij huidige spuitmachine ook uitrusten met MagGrow (retrofit)?

MagGrow is eenvoudig te installeren op elke machine, nieuw of één die al in gebruik is.  Het installeren gebeurd wel bij erkende dealers. 

 • Waar wordt MagGrow nu gebruikt?

In Nederland zijn er ongeveer 25 boeren en telers die de machine momenteel gebruiken.  In zowel de akkerbouw, bloementeelt als de bollenteelt. Indien U één van de gebruikers wilt spreken over hun ervaring neem dan contact op met MagGrow Nederland. MagGrow wordt ook gebruikt in andere Europese landen, Noord-Amerika en in Afrika.

 • Is het gewicht van het system een grote belasting voor de spuitboom?

Nee, gemiddeld genomen bedraagt het gewicht van MagGrow 0,5KG per meter en kan daarom zonder problemen worden gemonteerd. Het heeft ook geen invloed op de rijeigenschappen van de machine en er is geen onderhoud nodig naast regulier onderhoud.

 • Kan MagGrow op alle spuitmachines?

Ja. In Nederland zijn er al MagGrow systemen geplaatst op Delvano, Amazone, John Deere, Agrifac, CHD en Challenger, maar MagGrow kan op alle spuitmachines gemonteerd worden, zowel met 25cm als met 50cm dopafstand. Het systeem kan ook gecombineerd worden met diverse andere spuittechnieken zoals bv. Luchtondersteuning of HighTechAir. 

 • Hoe snel kan ik mijn investering terugverdienen?

Gebruikers van MagGrow kunnen (afhankelijk van gewas etc) toe met 20%-40% minder gewasbeschermingsmiddelen door de efficiëntere applicatie. Afhankelijk van volume en middelen is de MagGrow dus al 6-18 maanden terug te verdienen. 

 • Heeft MagGrow veel onderhoud nodig?

Nee, er zijn geen draaiende onderdelen en het systeem heeft geen elektriciteit nodig. Het gebruikelijke flushen (spoelen) is voldoende. De kwaliteit is door iso-certificering gegarandeerd. 

 • Kun je het MagGrow systeem uitzetten

Nee, als het eenmaal is geïnstalleerd werkt het. Wel kunnen kun je net als anders andere doppen gebruiken. 

 • Zorgt het MagGrow system voor extra residu in mijn spuitmachine? 

Nee, zolang de normale spoelprocedures worden gevolgd niet heb je geen last van extra residu. 

 • Bij welke dealers kan ik MagGrow bekijken/ bestellen?

 • GroeNoord B.V. in Emmeloord

 • Dijkstra-Langeweg B.V. in Rutten

 • Gebr Weststrate B.V. in Krabbendijke