MagGrow innovatieve,gepatenteerde magnetische spuittechnologie

Het MagGrow systeem is een innovatieve, gepatenteerde magnetische spuittechnologie voor zowel de akker- als tuinbouwsector. Het systeem is gebaseerd op het uitgangspunt dat magnetische velden, onder de juiste stroom- en vloeistofcondities, invloed kunnen hebben op de fysische eigenschappen van spuitvloeistoffen en bijbehorende spuitdruppels. Het effect is een betere bedekking en hechting van de spuitvloeistof op het gewas

Het MagGrow gewasspuitsysteem bestaat uit een drietal verschillende, elkaar versterkende magneten, welke respectievelijk op de spuitmachine, spuitarmen en voor de spuitdop gemonteerd worden. Het heeft geen bewegende delen en is gemakkelijk te installeren en te onderhouden. Alle onderdelen zijn getest tot een druk van 10 bar.Het systeem heeft geen stroomvoorziening of service nodig en de levensduur is in principe eindeloos.
Het aantal benodigde onderdelen is afhankelijk van de lengte van de spuitboom. Voor een typische 24 meter spuitboom zijn 6 magneet-behuizingen, 1 spuitboombehuizing per sectie en 1 spuitdop adapter per spuitdop nodig.

Het sinds de introductie van onze innovatieve producten, toekennen van diverseIndustriële prijzen, onderschrijft het succes van MagGrow

De samenwerking met de Universiteit Wageningen heeft geresulteerd in opname in de TCT lijst voor emissiebeperkende maatregelen per 1.7.2017Bij een combinatie van het MagGrow magnetische spuitsysteem bij 3 bar druk enmet 75% driftreducerende doppen, geldt de combinatie als beperkende maatregelvoor 90% driftreductie. Bij een 95% driftreducerende dop is dat 97,5%.

De aanschaf van een MagGrow systeem, al dan niet in combinatie met de aanschaf van een spuitmachine, biedt mogelijkheden voor diverse subsidies of fiscale aftrek.

Middels de firma’s Faber Agracentrum en Vlaming Agri, zijn ondertussen in Nederland de eerste MagGrow systemen op resp. Agrifac, Kverneland en Challenger spuiten geïnstalleerd voor toepassing in de bollen, aardappel- en graansector.

In de Verenigde Staten is MagGrow momenteel zeer succesvol in toepassingen voor de aardbeiensector. Voor de distributie en verkoop in Nederland maakt MagGrow gebruik van een netwerk van selectieve distributeurs.