Top

 Hoe werkt MagGrow?

De MagGrow technologie maakt gebruik van permanente speciale (zeldzame aard-) magneten.

 Gewasbeschermingsvloeistoffen die door het systeem stromen worden blootgesteld aan statische niet-uniforme magnetische velden. Dit verandert de fysieke eigenschappen van de vloeistof, waarbij de voor MagGrow karakteristieke droppelvorm, adhesie en oppervlaktespanning ontstaat. De MagGrow technologie maakt dat druppels beter aan het plantoppervlak blijven plakken dat er minder run-off plaatsvindt. Ook is er sprake van een meer homogeen druppelpalet wat resulteert in minder drift.

 Het gevolg daarvan is dat de bladbedekkingsgraad (coverage) van effectieve stof op het gewas gemiddeld met 20% verbetert met MagGrow, en dat de hele MagGrow set-up >50% drift reduceert.  Het systeem is een erkende driftreducerende techniek die op de TCT lijst staat. Dat betekent in de praktijk dat je driftreductie een categorie hoger uitvalt dan op de doppen staat aangegeven en ook dat drukregistratie niet verplicht is.

 

Het Maggrow systeem bestaat uit de volgende onderdelen:

Manifolds.png

Manifolds (8)

Magnetische spruitstukken. Water + gewasbeschermingsmiddelen stromen hierdoorheen langs permanente statische magneten die de eigenschappen van de vloeistof en het druppelspectrum veranderen. Het stapeltje van 8 manifolds kan eenvoudig op de trekker gemonteerd worden en heeft geen elektriciteit nodig

 

Rod + Spacers (Modulair)

Een dunne magnetische stang die in de spuitleiding zit. Deze rod versterkt en handhaaft het effect van de manifolds zodat de vloeistof de optimale eigenschappen heeft zodra de spuitdop wordt bereikt. De rod is aan de buitenkant gecoat met roestvrij staal zodat het met geen enkele spuit vloeistof reageert. Het bestaat uit op elkaar aansluitende modules van verschillende lengte zodat elke gewenste lengte kan worden gerealiseerd, afhankelijk van de boomgrootte.

Rod.jpg
Rod.jpg
rod.png

De Spacers zorgen ervoor dat de rod perfect in het midden van de spuitleiding blijft zitten. Ze worden zo geplaatst dat ze niet in de buurt van een spuitmond zitten.