Top

 MagGrow expert groep & mening gebruikers

De Expert groep

De teelt van gewassen is complex. Weersinvloeden, het type gewas, het seizoen, verandering van gewasbeschermingsmiddelen of manier van spuiten kunnen allemaal grote gevolgen hebben voor de gewassen die worden verbouwd. Dus is onderzoek nodig naar de werking van nieuwe spuittechnieken in verschillende situaties. Dit is voor MagGrow voor een groot deel in het buitenland gedaan maar ook in Nederland door de WUR en door proefboerderijen. Die testen laten goede resultaten zien ONDERZOEK.

Maar als agrarisch ondernemer zie je de resultaten toch het liefst met eigen ogen.

Daarom is de MagGrow expert groep in het leven geroepen. De expert groep bestaat uit 10 agrarische ondernemers die nieuwsgierig zijn naar moderne innovatieve methodes, geografisch over Nederland verspreid liggen en verschillende gewassen telen. De ervaringen van deze telers zullen we delen met collega boeren, kwekers, loonspuiters en belangenorganisaties. Hopelijk helpen deze ervaringen U om een betere afweging te maken rondom de aanschaf van driftreducerende spuittechnieken.

U kunt het laatste nieuws rondom MagGrow en de expertgroep onder meer volgen via Twitter

 

Mening gebruikers

 “Wij hebben met MagGrow afgelopen seizoen 25% bespaard op spuitmiddelen en 20% op waterverbruik.”

Lena Schuiling, Maatschap Schuiling (akkerbouw)

“Het lekkere aan MagGrow is dat je er verder geen omkijken naar hebt. Je kunt gewoon op dezelfde manier blijven spuiten.”

Tonco Padhoek

“Wij hebben MagGrow in 3 jaar terugverdiend door minder GWB. Beter voor het gewas en beter voor ons”

Gosse Schuiling

‘Het onkruid is dood, maar mijn bietsjes groeien mooi” 

Wieger Bosker

“Gemiddeld spuit ik 25 % minder. Met MagGrow geen fout gebruik mogelijk.”

Jan Hoving

“Wij hebben met MagGrow afgelopen seizoen 25% bespaard op spuitmiddelen en 20% op waterverbruik.”

Lena Schuiling, Maatschap Schuiling.

 “De nieuwe spuittechnologie die MagGrow heeft ontwikkeld zal een bijdrage leveren aan de verbetering van de efficiëntie van het middelengebruik en de beperking van de emissies naar het milieu. Daarmee levert MagGrow een bijdrage aan de verduurzaming van de bollenteelt.”

Peter Smits Ph.D., Coordinator Cem, KAVB

 

 “MagGrow geeft ons de mogelijkheid om -zonder luchtondersteuning- driftreductie en een goede bedekking te combineren en daarmee te voldoen aan de 90% driftreductienorm als voorgeschreven voor de door ons gebruikte gewasbeschermingsmiddelen.”

Peter Wit, Wit Flowerbulbs (Bloembollenteler)

 

“Wij zijn zeer tevreden met de driftreductie en bedekking op het gewas van het MagGrow systeem. De door de TCT erkende driftreducerende techniek, biedt ons de mogelijkheid om de voor ons noodzakelijke spuitmiddelen te gebruiken binnen het wettelijk kader.”

Ton Bruin, J&T Bloembollen

 

“Een zowel simpel ogende alsook doeltreffende techniek, in de categorie: waarom zijn we hier niet eerder op gekomen? Deze andere manier van denken past in de duurzaamheidsgedachte. De techniek reduceert drift, dus minder verspilling van middel, efficiëntere werking en daarmee besparen ook voor de portemonnee van de gebruiker. Is op diverse bestaande machines te monteren en daarmee en maakt daarmee een snelle penetratie in de markt mogelijk”.

Juryoordeel Potato Europe 2017

"Gister veel wind. Bij ons 4 van de 5 spuiten naar huis gekomen i.v.m. met te veel drift. De spuit uitgerust met maggrow kon zijn werkzaamheden gewoon uitvoeren.” Iwan van Bommel -

Nooyen & Van Bommel, loonwerker